ANKARA / ALTINDAĞ - Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi

Öğrencilerimizle, "VATAN İÇİN" adlı tiyatro oyununu seyrettik.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı tiyatro salonunda 130 kişilik bir öğrenci grubuyla "Vatan İçin" adlı tiyatro oyununu seyrettik. 1.Dünya Savaşı´nda savaştığımız ana cephelerden biri olan Kafkas Cephesi ve Sarıkamış Harekatı´nın ele alındığı oyunu, öğrencilerimiz büyük bir dikkat ve ilgiyle seyrettiler, duygulu anlar yaşadılar.

Milletimizin her ferdi şartların en zor olduğu anlarda bile üstün cesareti, sabır ve metanetiyle Vatan için seve,seve peygamber ocağına koşmuştur.

Mehmetçiğimiz hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, Allahuekber dağlarının üç bin rakımlı geçitlerinde ısı sıfırın altında otuz derecelerde olmasına rağmen vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiştir. Sarıkamış´ta Büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan bir adım bile geri adım atmamış direniş ve mücadele azminin üstünlüğünü bizlere miras bırakmıştır. Şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatları Türk Milletinin bağrına defnedilmiştir. Sarıkamış’ta yaşananlar, bizlere birer ibrettir. Vatan topraklarımızın en güçlü biçimde bugünlere gelmesinde emeği geçen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, onların aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

02-04-201902-04-201902-04-201902-04-201902-04-2019

Yayın: 02.04.2019 - Güncelleme: 19.10.2023 16:25 - Görüntülenme: 599