ANKARA / ALTINDAĞ - Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi

Ara

İsmet İnönü vakfına ait olan Pembe Köşk'ü ziyaret ettik. Tarih zümre öğretmenlerimizle birlikte  11. sınıf öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz ziyarette İsmet İnönü'nün kızı Özden İnönü ile tanışma fırsatı bulduk. Özden İNÖNÜ,  milli mücadele yıllarındaki anılarından bahsetti, Ataturk ile olan anılarını bizlerle paylaştı.

Ara

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıldönümünü törenle yâd ettik. Okulumuz konferans salonunda düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Öğretmenimiz Hasan KÖKTEN, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrencilerimizin hazırladığı oratoryo ve şiirler okundu. Atatürk'ün sevdiği birkaç türküyü Hasan KÖKTEN öğretmenin bağlaması eşliğinde Meryem ŞAHİN SUNGUR öğretmenimiz seslendirdi. Programın hazırlanmasında emeği geçen Nalan PEHLİVAN ve Tuğba SOYLU, Hasan KÖKTEN öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olması sebebiyle okulumuz konferans salonunda coşkulu bir törenle kutladık. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tören okul müdürü sayın İhsan ÇİN'in açış konuşmasıyla devam etti. Ardından müdür yardımcısı Meryem ŞAHİN SUNGUR günün anlam ve önemini içeren konuşmasını yaptı. Tarih öğretmenimiz İbrahim IŞIK'ın hazırladığı "Cumhuriyete Giden Yol" adlı sunumu öğrencimiz yaptı. Öğrencilerimizin okuduğu şiirlerin ardından yine öğrencimizin hazırladığı keman dinletisiyle devam etti. Son olarak müzik grubumuzun sunduğu güne özel şarkı ve marşlarla tören sona erdi. Törenin hazırlanmasında emeği geçen Gülnihal KURTÇA ve İbrahim IŞIK öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizle nice 100 yıllara...

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Sağlık Bakanlığımızın katkılarıyla "Dünya Yürüyüş Günü" nde yürüyüş yaptık. Yürüyüşte "Yürü fit görün, daha iyi hisset", "Hangi yaşta olursanız olun sağlığınızı koruyun", "Sağlığınız için harekete geçin", "Bahaneler kalorı yakmaz", "Spor yapmak sağlığa koşmaktır" gibi döviz ve afişlerin yer aldığı yürüyüş, Karacaören mahallesi etrafında jandarma ekipleri tarafından güvenlik tedbirlerinin alınmasıyla başladı. Etkinliğimize Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Altındağ İlçe Jandarma Komutanlığından gelen yetkililer, mahalle muhtarı sayın Songül AKBAŞ, okul müdürümüz sayın İhsan ÇİN, müdür yardımcılarımız, tüm öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen beden eğitimi öğretmenimiz Hasan KÖKTEN başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz konferans salonunda Ankara'mızın başkent oluşunun 100. yıl dönümünü coşkulubir törenle kutladık. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam etti. Video gösteriminin ardından öğrencilerimiz "Seymen" oynadılar. Tören müzik dinletisiyle devam etti.  Törende emeği geçen Bircan Demir ve Ayhan Balaban öğretmenlerimize teşekkür ederiz.